RÓLUNK

SBR Racing – a száguldás szerelmeseinek

Versenyautó-szimulátorokkal ma már nemcsak a kiváltságos tesztpilóták edzhetnek, ez a 100%-ban valósághű vezetési élmény már a különleges izgalmakra vágyók, és a száguldás szerelemesei számára is elérhető az SBR Racing Kft jóvoltából.

Egy menet a szimulátoron jól modellezi, milyen lehet a Hungaroringen egy Forma 1-es autóval 200-300 km/h-val száguldani, vagy egy rally-versenyen épp keresztben csúszni a kanyarokban. Tökéletesen szimulálható az út tapadása, a testet érő G erőhatások, a gyorsaság érzetéről a profi szimulátorunk mozgása valamint a 3 monitoros kivitel gondoskodik.

De miben más az álltalunk üzemeltetett szimulátor, és az általaluk biztosított vezetési élmény – kérdezhetnénk – a Magyarországon eddig kipróbálható gépekhez képest? A nagy különbség a gépek mozgása és magassága, valamint a gyorsaság, azaz amilyen sebességgel ezeket a mozgásokat elvégezik. A gépek előre, hátra, oldalra mozognak, félméteres magasságig emelkednek-süllyednek, a maximális dőlései 30%-osak, és 40%-ban képesek oldalra fordulni. Ez teszi lehetővé, hogy az érzékeinket is becsapva elhitessük magunkkal, valóban egy versenyautó kormánya mögött ülünk. A szimulátor a mozgást szoftveresen veszi le a jeleket a játékból, ellentétben a többi szimulátornál ahol a kormány és pedál jeleit tudja fogadni a szimulátor, ezáltal nem tud teljes értékű valamint reális érzést nyújtani a benne ülő versenyzőnek.

Mivel a rendszer nem hidraulikus, hanem elektronikus, a gépek mozgása szinte semmilyen zajjal nem jár, a valós élményt ezért az élethű hangeffektek tökéletesen biztosítják. Két fajta géppel rendelkezünk, nézzük őket sorban. Az első generációs  gép két részből áll: a gépet mozgató rendszer 4 elektronikai motorral, elektronikai váltóval felszerelve, illetve van benne egy számítógép, ami feldolgozza és szoftveresen kiadja az utasítást a hardvernek, hogy mit hogyan csináljon. Mindennek köszönhetően nagyon magas a gép tűrőképessége, a meghibásodás esélye rendkívül alacsony.A második, új generációs gép is hasonló elven működik, de ott a forgó mozgást a vezetőülés térben való elhelyezésével érjük el a maximális élményt.

Mindkét szimulátor a legnépszerűbb szimulátor-programok legtöbbjével tökéletesen működik, mint például az Assetto Corsa ( FullHD)Dirt Rally ( FullHD), DIRT3, és az rFactor, A játékokban választható autók száma, a pályák felépítése, és a rendkívül széles motorválaszték a szimulátorban is élvezhető: akár otthon megszokott beállításainkat is feltölthetjük a szimulátorra, hogy így teszteljük a rendszert.